Tominál a kedvenc étel fogalma egy tág fogalom, mert momentán mindent megeszik akár él az illető (rovar...) akár nem. De itt van ezek közül is néhány: 

- legelőször is itt van a kedvence a löncshús, amiből az iskolába rendszerint három, tenyérnyi karély kenyeret szokott hozni persze ezt is duplán, de van amikor csak úgy felcsap egy konzervet és kikanalazza.
- imádja a tatárbeesteket, amiből saját bevallása szerint szilveszte éjjszaka 30 tósztkenyérnyit evett meg. (és mért ne hinnénk neki)
- szereti még májgaluska levest, amit a nagymamája tud a legjobban csinálni, egyedi recept szerint ujjnyi májdarabokkal tele. (hát nem ínycsiklandó)
- amikor anyukája rántott gobát szokott csinálni, rendre ki szokta lopkodni az előkészített gombákat az edényből hogy megegye.
- edzések előtt mindíg be szokott kapni egy-egy nyers tojást, hogy jobban mennyen a gyúrás.
- tojásrántottát, a már említett nagymama receptje szerint eszi meg (bár erre nem innék hipót), miszerint 1 zacskó backon szalonna, 1 pirospaprika, 1 fej vöröshagyma és 6db tojásnál nem adja alább!
- de imádja még a disznóvelőt, ami szerinte úgy a legfinomabb, hogy a sülthúsra csak úgy rá van folyatva a velő.
- főzelékekből a kedvencei a lencse, kizárólag félig főtt tojással ; a sárgaborsó ; és a bab.
- de nem veti meg a kakashere pörkölttet, a disznó és-marhanyelvet (májjal), a vesepecsenyét, a haltejet, és végül de nem utolsó sorban a disznófület (pörzsölve).
- és ezután mi lehet a nagy kérdés: MIT NEM SZERET?- ezt hosszas gondolkodás után kibökte, hogy a székelykáposztát és a tökfőzeléket nem nagyon csípi, de azt is elmondta, hogy ha éhes akkor ezeket is megeszi.(és Tomi mikor nem éhes...)
Oldalmenü
Naptár